Vianen hijst toch ook regenboogvlag

VIANEN - In Vianen wordt op 11 oktober toch de regenboogvlag gehesen op het gemeentehuis. Eerder wilde het college van B en W daar niet aan maar de gemeenteraad besloot dinsdagavond toch anders.
Op 11 oktober is het Coming Outdag en homobelangenorganisatie COC heeft dan alle gemeenten gevraagd om de regenboogvlag te hijsen. Vianen wilde niet meedoen en daarom deed Vianees Simon Timmerman, vice-voorzitter van COC Midden-Nederland, een moreel appèl in de gemeenteraad.
Timmerman kreeg veel steun van familie en vrienden toen hij vertelde dat hij homo was. "Als mensen mij vragen hoe het is om uit de kast te komen, zeg ik altijd dat ik erg veel geluk heb gehad", zegt hij in een brief die door zijn vader werd voorgelezen.

PESTERIJEN

Volgens Simon komen pesterijen tegen homo's nog erg veel voor. "In het ergste geval mag je niet meer thuiskomen." Hij vindt het daarom jammer dat het college het verzoek om de vlag te hijsen naast zich had neergelegd. Na zijn pleidooi ging de gemeenteraad wel akkoord. "Zodat de slogan 'Vianen Vrijstad' extra betekenis krijgt", aldus Timmerman.
Eerder moest het college van [link']http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1488807/' target='_NEW'>B en W in Veenendaal ook al bakzijl halen. Ook daar eiste de gemeenteraad dat de vlag toch zou worden gehesen op 11 oktober.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.