Tientallen snelheidsduivels beboet bij TT-actie

UTRECHT - De verkeerspolitie Midden-Nederland heeft bij een grote controle op de A28 tussen Utrecht en Nijkerk in drie dagen 100 mensen beboet voor te hard rijden.
De actie werd gehouden in het kader van de TT in Assen. Naar dat evenement waren afgelopen weekend veel motorrijders op weg of op de terugweg. De politie bekeurde niet alleen motorrijders, maar ongeveer net zo veel automobilisten. 19 weggebruikers gingen zodanig over de schreef dat ze meteen hun rijbewijs moesten inleveren.

188

De hoogst gemeten gemiddelde snelheid was 188 kilometer per uur op een weg waar het maximum 100 is. De politie mat zelfs pieksnelheden van boven de 200 per uur, maar de bekeuringen zijn gebaseerd op de gemiddelde snelheid.
Behalve voor te hard rijden werden ook bonnen uitgeschreven voor roekeloze inhaalmanoevres, de vluchtstrook nemen, wheelies maken, bellen, het negeren van een rood kruis en het op andere manieren hinderen van andere weggebruikers.
De controles werden uitgevoerd met zowel opvallende als onopvallende auto's en motoren, en agenten met laserguns. Er werden 18 medewerkers per dag voor ingezet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.