Elektrische scooters voor Utrechtse parkeerwachters

UTRECHT - Parkeerwachters in Utrecht gebruiken nu nog benzinescooters, maar dat gaat binnenkort veranderen. Dat schrijft het college van B en W aan de gemeenteraad.
Het gemeentebestuur wil het liefst geen enkele scooter op benzine in de stad, dus waarom gebruiken ambtenaren die dan nog wel, zo vroeg onder meer GroenLinks zich af. Het antwoord is simpel, zegt het college: Parkeerwachters moeten vaak stoppen en dat kunnen de huidige accu's van elektrische scooters nog niet aan.
Maar de ontwikkelingen gaan snel, schrijft het college, en nog deze zomer komt er een nieuw testmodel. Als die bevalt, zullen de parkeerwachters in het najaar op elektrische scooters rijden en gaan de vervuilende benzinescooters de deur uit.

FIETS

B en W gaat nog een stap verder. Nu al rijden medewerkers van Toezicht en Handhaving op een fiets en ook de parkeerwachters zullen in toekomst vaker zelf moeten trappen. Daar wordt nu al een proef mee gedaan in het centrum. Overigens zullen sommige parkeerwachters hun scooter wel houden. De afstanden vooral in het buitengebied zijn te groot om te fietsen.
De twee boswachters van de gemeente Utrecht gebruiken overigens geheel naar tevredenheid een elektrische fiets, zegt het college.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.