Lombokker krijgt prijs voor slimme laadpalen

UTRECHT - Utrechter Robin Berg van LomboXnet heeft een prijs gekregen voor zijn plan om elektrische auto's als batterij te gebruiken voor zonne-energie. Hij ontving vrijdag de HIER klimaatpenning uit handen van prinses Laurentien.
Berg bedacht een manier om elektrische auto's overdag op te laden met energie uit zonnepanelen en die stroom 's nachts deels te gebruiken voor in een woning. Hij kreeg grote internationale bedrijven achter zich en in de Utrechtse wijk Lombok staan inmiddels meerdere slimme oplaadpalen die een auto niet alleen kunnen opladen, maar ook kunnen ontladen.
De jury van de HIER klimaatpenning selecteerde Berg als winnaar uit tientallen genomineerden. Ook Ammerlaan The Green Innovator kreeg een penning. Deze organisatie levert in Pijnacker aardwarmte van tuinders aan honderden woningen.
HIER klimaatpenningen worden ieder jaar uitgereikt aan een persoon en een organisatie die de oplossing van het klimaatprobleem een stap dichterbij brengen. In de jury zitten onder meer Ed Nijpels, prinses Laurentien, oud-topman Nico de Vries van Bam uit Bunnik en Annelies Hermens van CapGemini.
HIER is een non-profit kennisplatform over klimaatverandering met het hoofdkantoor in Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.