Utrechter opgepakt voor 'ananas-zaak'

UTRECHT - Een man uit Utrecht is opgepakt vanwege betrokkenheid bij diefstal van een container met ananassen. Tijdens de diefstal deden verdachten zich voor als agenten en werd de vrachtwagenchauffeur die de container vervoerde ontvoerd.
De ontvoering gebeurde vorig jaar in het Zuid-Hollandse Mijnsheerenland. De chauffeur werd staande gehouden door mensen in een donkerkleurige Volvo. Het slachtoffer werd in het laadruim van een busje gedwongen en later die dag vrijgelaten in de buurt van Arnhem. De chauffeur bleef ongedeerd.

ARRESTATIES

De vrachtwagen en oplegger werden twee dagen na de ontvoering leeg teruggevonden. Vermoedelijk zat er een grote partij cocaïne tussen de ananassen. De politie startte een groot onderzoek en uiteindelijk werden zeven mannen en een vrouw opgepakt. De vrouw komt uit
, een van de mannen woont in Hollandsche Rading.
Een aantal verdachten bleken de ananassen besteld te hebben. Een 29-jarige man uit Putten zit vast vanwege het wegrijden van de gestolen vrachtwagen. Hij zou hier inmiddels een boete van 50.000 euro voor hebben gekregen. De Puttenaar moet dinsdag tijdens een pro-formazitting voor de rechtbank verschijnen.
Van alle aangehouden verdachten zitten er nog twee mannen vast, onder wie de Utrechter. Hij is maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij moet 14 dagen langer blijven vastzitten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.