Wethouder De Bilt gaat geen excuses aanbieden

DE BILT - Wethouder Anne Brommersma van De Bilt is niet van plan om sorry te zeggen tegen de inwoners van haar gemeente. De lokale PvdA had de GroenLinks-wethouder in een open brief opgeroepen om excuses te maken.
De Bilt heeft afgelopen jaar 2,8 miljoen euro van het budget voor WMO-zorg en Jeugdzorg overgehouden. Volgens de PvdA is er onnodig zwaar bezuinigd en zijn veel mensen daar de dupe van geworden.
GEEN EXCUSES
De wethouder spreekt dat tegen. "Met alles wat wij wisten hebben wij naar beste weten gehandeld. Iedereen die zorg had, heeft dat gewoon gehouden. Iedereen die na 2015 zorg nodig had, heeft een passend zorgaanbod gekregen. Ik zou echt niet weten waarvoor ik mijn excuses moet aanbieden", aldus de wethouder.
Volgens de wethouder is er inderdaad 2,8 miljoen overgebleven in het potje voor WMO en jeugdzorg, maar voor hulp bij het huishouden en hulpmiddelen zoals trapliften was juist te weinig geld in 2015. De gemeente De Bilt gaf zo'n vier ton te veel uit.
RESERVE
Het overgebleven budget alsnog uitgeven aan huishoudelijke hulp gaat Brommersma te ver. "Maar we gaan wel kijken of we iets willen veranderen binnen de WMO en jeugdzorg." De 2,8 miljoen euro overschot zal volgens de bestuurster gereserveerd blijven voor de zorg.
Het college van De Bilt gaat de komende tijd nadenken over een bestemming voor het overgebleven geld van afgelopen jaar.
Wethouder Brommersma over het zorgbudget

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.