"Uitnodigen rapper Steen is aan organisatie zelf"

UTRECHT - De organisatie van het Bevrijdingsfestival Utrecht mag zelf weten welke artiesten worden uitgenodigd. Dat antwoordt de gemeente Utrecht op vragen die gesteld zijn na het optreden van rapper Steen.
Artiesten worden niet vooraf gescreend, ook niet als er sprake is van gemeentesubsidie. Wel betreurt het college de commotie die ontstond, antwoordt de gemeente op vragen van D66.
De Utrechtse rapper Steen staat bekend om zijn grove teksten. Ook zou hij sympathie hebben voor Adolf Hitler en een hekel aan homo's. Dat zou blijken uit de tweets die hij in het verleden plaatste en retweette.

COC

Critici vinden het ongepast dat Steen optrad op het bevrijdingsfestival. "Het is schandalig dat zo'n homofobe rapper optreedt op het 'vrijheidspodium'", zei homovereniging COC.
De gemeente vindt "dat een bevrijdingsfestival in het teken van vrijheid en verdraagzaamheid moet staan". "Net als in voorgaande jaren zullen wij het verloop van het festival met de organisatoren bespreken."

EVALUATIE

Afgelopen week hebben het COC en de organisatie van het Bevrijdingfestival volgens de gemeente "een goed gesprek gehad". "De programmering van het Bevrijdingsfestival, in het bijzonder rapper Steen, moet nog door het bestuur van het festival geëvalueerd worden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.