Run op oude huizen in Utrecht

UTRECHT - Wie in Utrecht een woning wil kopen moet er snel bij zijn. Vooral vooroorlogse woningen in de stad Utrecht zijn erg populair en staan dan ook maar kort te koop. De gemiddelde huizenprijs in de stad Utrecht zit nu weer boven het niveau van peiljaar 2010, toen de huizenprijzen begonnen te zakken.
De druk bij kopers om snel te beslissen wordt dan ook opgevoerd. Ze moeten er snel bij zijn en vaak dezelfde dag nog een bod uitbrengen. Gerrit-Jan van der Sluijs, makelaar in Utrecht merkt dat de verkopende partij steeds meer eisen kan stellen.
Potentiële kopers hebben nu één of twee momenten waarop ze naar de woning kunnen komen voor een bezichtiging. "Terwijl het voorgaande jaren zo was: wanneer wilt u?"

GEKTE

Paul Haars uit Utrecht is met zijn vriendin al maanden op zoek naar een woning in de stad. Het gezond verstand van de kopers wordt af en toe flink op de proef gesteld. Zo vertelt hij dat een verkoopmakelaar bij een bezichtiging direct tegen hen zei: "Je kan beter zonder voorbehoud van financiering bieden, want dan zit je goed."
Voor Paul is de situatie moeilijk: "Daaraan merk je wel dat de gekte is toegeslagen, en dan moet je je hoofd zien koel te houden, en dat is lastig."

WENSEN BIJSTELLEN

Het gebeurt steeds vaker dat kopers hun wensen bijstellen en uitwijken naar randgemeenten, zegt Van der Sluijs. De Bilt, Bunnik en Zeist zijn steeds vaker een optie voor kopers. Ook daar beginnen de prijzen op te lopen omdat de vraag daar hoger is dan het aanbod.

Paul en Rianne zoeken een jaren 30-woning

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.