ProRail zegt sorry voor uitgelopen werk Utrecht Centraal

UTRECHT - Prorail biedt treinreizigers excuses aan voor de spoorchaos rond Utrecht Centraal maandagmorgen. Werkzaamheden op en rond het station liepen zo veel vertraging op, dat de spoorbeheerder reizigers uiteindelijk opriep om Utrecht in de maandagochtendspits te mijden. Rond 10.30 uur meldde de NS dat alle treinen weer op tijd reden.
ProRail spreekt van een "onverwachte tegenslag". De omvangrijke werkzaamheden op elf locaties bij Utrecht Centraal hadden zondagavond al afgerond moeten zijn. Het testen van seinen en wissels kostte echter meer tijd dan vooraf was ingeschat. Van en naar Utrecht reden minder sprinters en nauwelijks intercity's. ProRail en NS hebben hun eigen medewerkers gevraagd om zo veel mogelijk thuis te werken.

DRUK BIJ DE BUSSEN

Volgens verslaggever Richard Grootbod van Radio M Utrecht was het maandagmorgen ontzettend druk bij de bussen die als vervangend vervoer zijn ingezet. Reizigers die toch naar Utrecht Centraal kwamen reageerden gelaten op de vertraging.Rond 9.00 uur meldde de NS dat het treinverkeer weer op gang kwam, maar adviseerde reizigers ook om iedere rit goed te blijven checken via de reisplanner.
Hoewel de reizigers op Utrecht Centraal zich maandagmorgen gedwee naar het vervangend vervoer laten leiden, reageren de reizigersorganisaties verontwaardigd. Rover vindt de oproep om Utrecht Centraal te mijden onbegrijpelijk, omdat een knooppunt als Utrecht niet zomaar te omzeilen valt. Ook is er teleurstelling, omdat de werkzaamheden jarenlang zijn voorbereid.
De Maatschappij voor Beter OV wil dat president-directeur Pier Eringa van ProRail de onderste steen boven haalt om orde op zaken te stellen en uitloop in de toekomst te voorkomen. "Werkzaamheden behoren binnen het aangekondigde tijdvak te zijn voltooid. Er waren dit weekend geen omstandigheden, zoals noodweer, die de uitloop rechtvaardigden."

07.10u NS-woordvoerder over de uitgelopen werkzaamheden op Utrecht Centraal
08.10u Reizigers op Utrecht Centraal reageren gelaten
08.45u Druk bij de bussen van het vervangend vervoer
Chaos op Utrecht Centraal na uitgelopen werkzaamheden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.