DOVO-VVOG afgelast na vrees voor rellen

VEENENDAAL - Burgemeester Kolff van Veenendaal heeft de promotiewedstrijd DOVO-VVOG van aanstaande zaterdag verboden op sportpark Panhuis. Hij vreest voor rellen. De clubs hebben geen andere plek kunnen vinden en zeggen dat de promotiewedstrijd zaterdag definitief niet wordt gespeeld.
"Er zijn sterke signalen dat landelijk harde kern-supporters van rivaliserende betaald-voetbalclubs de wedstrijd aangrijpen om tot een confrontatie te komen", schrijft Kolff in een verklaring. "Het sportcomplex is daarop niet toegerust."

ALTERNATIEVE LOCATIE

De burgemeester zegt dat hij de clubs bijstaat in hun zoektocht naar een alternatieve locatie waar de openbare orde beter gehandhaafd kan worden.
Afgelopen zaterdag speelde DOVO bij de Harderwijkse club. Daar waren ongeregeldheden. De clubs hebben hun supporters al gewaarschuwd dat een landelijk stadionverbod dreigt als ze zich misdragen.

VERRAST

De club is totaal verrast door de maatregel. DOVO-voorzitter Bart Kelderman zegt dat donderdagmiddag nog overlegd is over de veiligheid met onder meer VVOG. Hij heeft geen idee wie de hooligans zijn die naar de wedstrijd zouden willen komen.
Kelderman heeft donderdag nog overleg gehad met de KNVB over de vraag hoe en waar de wedstrijd toch gespeeld kan worden. Spakenburg had aangeboden om als gastheer op te treden, maar dat is afgewezen door de KNVB. Die wil per se dat er gespeeld wordt in een stadion van een profclub.
PEC Zwolle, Vitesse Arnhem en FC Utrecht hebben gezegd dat ze niet bereid zijn om de wedstrijd zaterdag te organiseren. Wanneer en waar de wedstrijd wel wordt gespeeld, is nog niet bekend.

Burgemeester Kolff over de vrees voor rellen bij DOVO-VVOG

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.