Bedrijven praten met werkzoekenden met een beperking

WIJK BIJ DUURSTEDE - Tientallen werkgevers hebben donderdag met honderden potentiële werknemers gepraat in de Jaarbeurs. De werkzoekenden zijn niet altijd even makkelijk te plaatsen, want ze hebben een beperking.
Volgens Saskia Rosmalen, project manager van ontmoetingsplatform 'Onbeperkt aan de slag' zijn de ontmoetingen hard nodig. "Vaak is er weerstand bij werkgevers omdat het ze ingewikkeld lijkt om met een arbeidsbeperkte medewerker aan de slag te gaan", zegt ze.
Grote werkgevers zijn daar minder huiverig voor en dat bleek ook tijdens de bijeenkomst. Zo stelt Albert Heijn zich ten doel om in ieder filiaal ten minste drie of vier medewerkers in dienst te hebben met een beperking.
"Dan kun je denken aan mensen met een lager IQ of mensen die psychische problemen hebben en bijvoorbeeld graag alleen werken", zegt Erik Biesterveld van de supermarktketen.
Biesterveld zegt dat de nieuwe Participatiewet voor zijn bedrijf niet veel heeft uitgemaakt. Volgens hem zoekt de Albert Heijn al jaren naar werknemers met een beperking.

Verslaggever Liesbeth de Moor praat met gehandicapte werkzoekende Harry Haldering en werkgever Erik Biesterveld

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.