CDA: Snelwegbus Utrecht-Almere behouden

PROVINCIE UTRECHT - De snelwegbus tussen Almere, Blaricum en Utrecht moet behouden blijven, vinden CDA-fracties in de provincies Utrecht, Noord-Holland en Flevoland. De lijn moet verdwijnen omdat er te weinig gebruik van wordt gemaakt, zegt busvervoerder Connexxion.
De buslijn reed sinds 2012 als alternatief voor de auto op de filegevoelige A27. Connexxion mocht met de bus tijdens de spits over de vluchtstrook rijden. De proef werd betaald door het Ministerie van Infrastructuur en de gemeente Almere. De subsidie stopt na vier jaar en er zijn te weinig reizigers om de lijn zonder overheidsgeld in stand te houden, aldus Connexxion.
Volgens de Statenfracties van het CDA zorgt de bus voor minder files en zou daarom behouden moeten blijven. Ook is de bus ideaal om over te stappen in de provincie Utrecht. De fracties vinden dat de provincies, als verantwoordelijken voor het busvervoer, moeten zoeken naar alternatieven. Connexxion zegt dat is gekeken naar een andere financiering maar dat geen geld is gevonden.
Mensen die de bus vaak gebruiken zijn inmiddels een petitie gestart om de spitsbus te behouden. Die is inmiddels ruim 500 keer getekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.