Onthoofd lichaam Amsterdam was "grotendeels naakt"

UTRECHT/AMSTERDAM - Het lichaam van de onthoofde Nabil Amzieb was "grotendeels ontkleed" toen het gevonden werd in de auto in Amsterdam Zuidoost. Dat maakte de politie dinsdagavond bekend in de uitzending van Opsporing Verzocht. De politie is nu op zoek naar het zwarte trainingspak dat hij droeg voor zijn vermissing.
Op de beelden is te zien hoe een Volkswagenbusje, dat eerder gestolen werd in Utrecht, met daarin het onthoofde lichaam van Nabil Amzieb explodeert en in brand vliegt. Dat gebeurde in de nacht van 7 op 8 maart aan de Mijehof in Amsterdam Zuidoost. Een dag later wordt het hoofd van Amzieb op de stoep van de Amstelveenseweg gevonden.
De politie is nog steeds op zoek naar de daders van deze geruchtmakende zaak. Eerder waren al bewakingsbeelden getoond van de man die het hoofd voor het raam van de Fayrouz Lounge legde.

GESTOLEN AUTO

De camerabeelden van dinsdagavond tonen hoe op dinsdag 8 maart rond 01.00 uur 's nachts de Volkswagen Caddy met Amziebs lichaam wordt achtergelaten aan de Mijehof. De gestolen auto staat een uur lang onbeheerd, waarna een explosie volgt. Een man rent weg, vergeet bijna zijn fiets en rijdt snel de straat uit.
Amzieb is vrijdagavond 4 maart voor het laatst gezien in coffeeshop El Guapo in de Nieuwe Nieuwstraat in Amsterdam. Hij was hier samen met een paar bekenden en vertrok in zijn eentje rond 21.00 uur. Sindsdien kreeg zijn familie geen contact meer met hem. "Dat was erg ongebruikelijk want Nabil was altijd bereikbaar op één van zijn telefoons", aldus de politie.
Politiewoordvoerster Ellie Lust zei in Opsporing Verzocht dat er in kringen rond Amzieb informatie moet zijn over de moordzaak, maar dat er weinig bereidheid is om er over te praten. "We begrijpen dat mensen bang zijn", zei Lust. Ze benadrukte echter dat de politie die informatie nodig heeft om de zaak op te lossen.
Een tweede auto, een Volkswagen Polo, die gekoppeld wordt aan de Amsterdamse onthoofdingszaak was ook afkomstig uit Utrecht. De gestolen auto brandde uit in Amsterdam-Zuidoost.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.