Grote brand legt bedrijfspand Woerden in de as

WOERDEN - In Woerden is vannacht een bedrijfspand aan de Daggeldersweg in de as gelegd. Het vuur ontstond rond middernacht bij het bedrijf APOX, een groothandel gericht op het leveren van medische artikelen.
De brand ontstond rond 23.50 uur en werd al vrij snel opgeschaald. Op dat moment was er niemand in het gebouw aanwezig. De weg naar de Daggeldersweg ter hoogte van de kruising Barwoutswaarder-Gildeweg werd door de politie afgesloten.
Gevreesd werd dat het vuur zou overslaan naar andere panden. Rolluiken voor het gebouw bemoeilijkte het om de vuurhaard te bestrijden, daarom werd er alleen buiten het pand geblust.

EXPLOSIEGEVAAR

Rond 01.00 uur waarschuwde de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) voor explosiegevaar vanwege zuurstofcilinders in het gebouw. De brandweer moest daarom afstand houden tot het pand. Doordat het vuur zich door het hele pand verspreidde, stortten er delen van het gebouw in.
Het vuur veroorzaakte veel stank- en rookontwikkeling. Met een NL Alert werden omwonenden in een straal van 500 meter geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden.

BRAND MEESTER

Rond 05.00 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Wel werd er nog enige uren nageblust. Mogelijk komt de brandweer later op de dag nog terug naar het bedrijventerrein als er nog wat smeult.
Het gebouw moet als verloren worden beschouwd, het naastgelegen pand is zwaar beschadigd vanwege de bluswerkzaamheden. Hoe het vuur is ontstaan is nog niet duidelijk. Tijdens de brand kwam burgemeester Molkenboer een kijkje nemen.

ALERT

Sommige omwonenden klaagden dat ze geen NL Alert hadden ontvangen. Volgens de Veiligheidsregio Utrecht is geprobeerd een zo groot mogelijk gebied te bereiken. Daarnaast heeft de brandweer mensen via Twitter geïnformeerd, aldus een woordvoerster van de VRU.

Beelden van de grote brand op de Daggeldersweg in Woerden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.