Amnesty lanceert kinderrechtenwandeling in Utrecht

UTRECHT - Vanaf vandaag kan de RightsWalk gelopen worden in Utrecht, een wandeling die geheel in het teken staat van kinderrechten. Met behulp van een app van Amnesty International kan langs verschillende punten in de stad Utrecht gelopen worden, waar kinderrechten aan bod komen.
Amnesty Internationaal zette in verschillende steden van ons land themawandelingen uit die in het teken staan van mensenrechten. De Utrechtse wandeling wordt om 11.00 uur feestelijk geopend op het Domplein door Utrechtse wethouder Victor Everhardt en directeur van Amnesty Intenational, Eduard Nazarski. Daarna kan de kinderrechtenwandeling gelopen worden.

EERSTE VROUW

Een van die plekken die bezocht wordt is Achter de Dom 8, waar Anna Maria van Schurman in de 17e eeuw woonde. Schurman was een protestantse vluchteling uit Duitsland die als eerste vrouw van Nederland naar de universiteit mocht gaan door haar grote talent voor de Latijnse taal. In een aparte ruimte, gescheiden van de mannen, mocht zij haar lessen volgen.
Een andere plek die bezocht wordt tijdens de wandeling is de gevangenis aan het Wolvenplein, waar vroeger ook kinderen vastgezet werden.

APP

De app werd ingesproken door Bekende Nederlanders als Dieuwertje Blok en Joris Linssen. De Rights Walk-app kan gratis gedownload worden via www.amnesty.nl/rightswalk of als app op de smartphone.
Amnesty International is een mensenrechtenorganisatie, die werkt voor de naleving van internationale verdragen en verklaringen voor de mensenrechten.

Verslaggever Richard Grootbod liep een stukje van de RightsWalk.
De reportage in UVandaag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.