Zuilense fietsenmaker moet werkplaats afbreken

© RTV Utrecht
UTRECHT - Fietsenmaker Victor Westerwoudt uit de Utrechtse wijk Zuilen moet van de rechter de overkapping bij zijn huis weghalen. Het dak bedekt meer dan de helft van de tuin en dat is volgens de regels van de gemeente niet toegestaan.
Westerwoudt is 74 jaar en een begrip in de buurt. Hij heeft een grote verzameling aan materiaal voor het maken van fietsen, maar daarnaast heeft hij ook veel gereedschap en verzamelt hij oude huishoudelijke apparaten.
Omdat dieven steeds vaker over zijn schutting kwamen en spullen van hem meenamen, besloot Westerhoudt zestien jaar geleden om zijn schutting te verhogen. Ook maakte hij een dak boven een groot deel van zijn tuin. De hele constructie moet nu worden afgebroken.

GEDOGEN

Vrienden en buurtbewoners nemen het op voor de fietsenmaker en vinden dat de gemeente een oogje moet dichtknijpen. "Wie heeft er last van? Niemand! Dus waar gaat het over? Het gaat over een regeltje in de wet, maar er zijn zoveel gedoogconstructies, waarom hier dan niet?" vraagt vriend Paul van Trommelen zich af.
Volgens Jan Breedveld heeft Westerhoudt een sociale functie in de buurt. Iedereen mag bij hem aankloppen voor een praatje en een kopje koffie. "Hij is eigenlijk de mayonaise op de patat: zo'n figuur kun je niet missen in de buurt."
Westerwoudt baalt er behoorlijk van dat hij zijn werkruimte moet afbreken. "Wat moet je als zzp'er? Je spullen laten jatten? Dat kan toch niet? Het ligt al zes jaar lang zwaar op m'n maag, het gedonder is al zes jaar lang bezig", verzucht Westerhoudt.
De gemeente laat weten dat ze de uitspraak van de rechter uitvoert en in gesprek is met Victor over wanneer de overkapping wordt weggehaald.

"Zuilense fietsenmaker is de mayonaise op de patat"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.