Utrecht tevreden met 1300 extra huurhuizen

UTRECHT - Utrecht krijgt de komende jaren ruim 1300 extra huizen in de sociale huursector. Dat is bij lange na niet voldoende om de problemen op de woningmarkt op te lossen, maar de Utrechtse gemeenteraad is in grote meerderheid tevreden over de afspraken die het stadsbestuur met woningcorporaties heeft gemaakt.
Oppositiepartij PvdA noemt de maatregel een druppel op een gloeiende plaat. "Het is te weinig", zegt raadslid Bülent Isik. "Het aantal actieve woningzoekenden is op dit moment zesduizend. In 2020 hebben we dan nog steeds een tekort." Raadslid Tim Schipper van de SP wijst er echter op dat de afgelopen tien jaar juist onder regie van PvdA-wethouders zevenduizend huurwoningen zijn verdwenen.
De kritiek van de PvdA werd daarom door de coalitiepartijen van tafel geveegd. "We vinden het eigenlijk een schertsvertoning van de PvdA", zegt D66-raadslid Maarten Koning. "De partij doet alsof we bergen geld hebben om allerlei extra wensen in te willigen. Het is eigenlijk wel een prestatie van dit college dat er én aan betaalbaarheid én aan duurzaamheid én aan meer sociale huurwoningen."
De raad vindt overigens wel dat het college meer huizen moet laten bouwen zodra daar mogelijkheden voor zijn.

Utrecht krijgt 1300 extra huurwoningen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.