SingelSwim wil dit jaar meer deelnemers

UTRECHT - De SingelSwim wil dit jaar meer deelnemers dan vorig jaar. Dat zegt voorzitter van de organisatie Eric van Beek tegen RTV Utrecht. Vorig jaar deden er 164 mensen mee aan het evenement, dit jaar zet de organisatie in op maximaal 500.
"We gaan op dezelfde manier door als vorig jaar, maar we willen het iets groter maken met iets meer deelnemers, want we willen wel dezelfde sfeer houden als vorig jaar", vertelt Van Beek. De organisatie verwacht überhaupt meer deelnemers. "Met de inschrijvingen verwachten we best wel goed te gaan."
Tijdens de SingelSwim zwemmen de deelnemers door de singels van Utrecht, waarmee ze geld ophalen voor de spierziekte FSHD. Dit is een van de grootste, maar ook een van de meest onbekende erfelijke spierziekten.

ONDERZOEK

Vorig jaar werd tijdens de eerste editie
opgehaald. Tijdens de aftrap van de tweede editie later vandaag wordt uitgelegd wat er precies met die opbrengst is gedaan.
Volgens Van Beek wordt het geld gebruikt voor onderzoek bij het Hubrecht Instituut. "Mensen met de spierziekte FSHD hebben een bepaald gen aan staan. Professor Niels Geijsen is bezig met een onderzoek naar een methode die dit gen uit kan zetten, waardoor de ziekteverschijnselen niet naar voren komen."
De SingelSwim is dit jaar op 19 juni.

Eric van Beek over de tweede editie van de SingelSwim

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.