Brandweer rukt vaker uit voor hulpverlening

PROVINCIE UTRECHT - De brandweer rukte vorig jaar bijna 15 procent vaker uit om hulp te verlenen dan in 2014. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Het gaat daarbij om de gevallen waarbij geen brand geblust hoefde te worden, zoals hulpverlening bij een ongeluk.
Volgens Maarten Bloem van het CBS heeft de stijging te maken met de storm van eind juli. "We zien dus in het derde kwartaal dat er veel meer alarmeringen waren, onder meer omdat na de storm aan de brandweer werd gevraagd om omgewaaide bomen op te ruimen."
Het aantal meldingen dat loos alarm bleek te zijn, is wel gedaald. Volgens brandweerman Marcel van Westendorp wordt steeds vaker van te voren gecheckt of een melding wel terecht is. "Dan wordt er bijvoorbeeld contact opgenomen met het adres waar de melding vandaan kwam om te checken of het echt brand is of loos alarm."
Utrecht staat op de vierde plek van het hoogste aantal meldingen. Alleen de veiligheidsregio's in de omgeving van Rotterdam, Amsterdam en Den Haag kregen meer meldingen.

"Meer alarmeringen door storm eind juli"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.