CU Utrecht wil vrijwilligerswerk voor ambtenaren

UTRECHT - De ChristenUnie in Utrecht wil dat de ongeveer vierduizend ambtenaren van de gemeente allemaal mee gaan doen aan de actie NLdoet. Die is dit jaar op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart; duizenden vrijwilligers steken dan de handen uit de mouwen. De ChristenUnie wil van het college weten of de ambtenaren die vrijdag onder werktijd vrijwilligerswerk mogen doen.
De ChristenUnie hoopt ook dat de ambtenaren op hun vrije zaterdag een vrijwilligersklus gaan doen. Verder zouden ook de gemeenteraad en het college mee moeten doen.
Fractievoorzitter Maarten van Ooijen: "NLdoet laat zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Zo'n actie moeten we ten volle ondersteunen. Wat is er dan mooier als alle ambtenaren een dag hun kantoor uitkomen en meehelpen in de stad?"
NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van ons land. De afgelopen tien jaar zijn er veertigduizend klussen gedaan en hebben 1,5 miljoen mensen meegedaan aan de actie. Iedereen kan zich nu al via de website inschrijven voor klussen in het hele land.
Met NLdoet wil het Oranje Fonds vrijwilligerswerk onder de aandacht brengen, achterstallige klussen bij maatschappelijke organisaties aanpakken en mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met vrijwilligerswerk.
De Utrechtse ChristenUnie gaat zelf aan het werk in de tuin van de Stichting Careyn in Zuilen. Van Ooijen: "De tuin wordt weer helemaal voorjaarsklaar, daar gaan we voor zorgen!"

CU-fractievoorzitter Maarten van Ooijen pleit voor vrijwilligerswerk ambtenaren

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.