Houtense stichting wil meer aandacht voor gehoorschade

HOUTEN - Stichting Hoormij in Houten vraagt aandacht voor de gevaren van oorsuizen bij jongeren. Soms is een bromtoon of fluittoon tijdelijk, maar sommigen horen ook een constante piep. Om dit probleem onder de aandacht te brengen is het deze week, de 'Week van het Oorsuizen'.
Eén miljoen mensen heeft last van oorsuizen. In twintig procent van de gevallen gaat het om jongeren die een permanente pieptoon horen.

PIEPTOON

Joost Trebus hoort naar eigen zeggen constant drie hoge pieptonen. Hij leeft er al jaren mee en weet er inmiddels goed mee om te gaan: "Als ik uit eten ga, dan reserveer ik een plek waar ik rustig kan zitten. Met weinig lawaai van serviesgoed of bestek om me heen."
Stichting Hoormij wil aandacht voor dit probleem en vooral jongeren moeten bewuster omgaan met hun oren. "Een vijfde van de jongeren hoort een permanente piep. Dat heeft natuurlijk alles te maken met hard geluid van bijvoorbeeld een koptelefoon met muziek", zegt directeur Joop Beelen van Stichting de Hoormij.

PREVENTIE

Het is de tweede keer dat de stichting een speciale week organiseert. Er worden workshops gehouden en er wordt extra veel informatie verspreid over de preventie van oorsuizen.

Houtense stichting wil meer aandacht voor gehoorschade

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.