Alarm LSVb over gebrek studentenkamers

UTRECHT - D66 in Utrecht heeft het college vragen gesteld over het dreigende gebrek aan studentenkamers. Eerder trokken de landelijke studentenvakbond, de LSVb en de Utrechtse studentenbelangenbehartiger Vidius hierover al aan de bel.
Oorzaak is een wetswijziging die op 1 juli 2016 ingaat en die inhoudt dat corporaties niet langer kunnen samenwerken met particuliere beleggers. Volgens de LSVb betekent dit dat er een streep kan door plannen voor duizenden studentenkamers.
De LSVb zegt dat in grote studentensteden als Utrecht en Amsterdam duizenden studenten tot volle tevredenheid in kamers wonen die via een samenwerkingsverband tussen corporaties en beleggers tot stand zijn gekomen. Sociale studentenhuisvesters hebben vaak te weinig geld om te voldoen aan de grote vraag naar woonruimte.
In de nieuwe Woningwet is de samenwerkingsvorm niet langer toegestaan, om te voorkomen dat staatssteun aan corporaties ook bij private investeerders terechtkomt. De LSVb begrijpt dat bezwaar, maar ziet mogelijkheden voor een betere oplossing dan het verbieden van samenwerking. De LSVb roept verantwoordelijk minister Blok en de Tweede Kamer op om een oplossing te zoeken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.