Brand legt partycentrum Mijdrecht in de as

MIJDRECHT - Partycentrum De Meijert in Mijdrecht is zondagochtend vroeg in de as gelegd door een grote brand. Het gebouw aan de Doctor J. van der Haarlaan brandde helemaal af, maakte een woordvoerder van de veiligheidsregio bekend.
De brandweer rukte na een melding rond 05.30 uur uit met groot materieel en wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere panden.

ONTRUIMING

Tegen 08.00 uur had de brandweer het vuur onder controle. Uit voorzorg werden twee woningen in de omgeving ontruimd. Verscheidene bewoners moesten hun huis uit. Voor zover bekend raakte niemand gewond.
Het vuur ging gepaard met veel rookontwikkeling. "Het is een vrij nieuw pand, dus er wordt niet uitgegaan van asbest", aldus de woordvoerder. Metingen bevestigden dat later. In de rook zaten geen hoge concentraties giftige stoffen.

ROETDEELTJES

Mensen in de omgeving moesten 's ochtends wel ramen en deuren gesloten houden. Inwoners werden daarover geïnformeerd via NL Alert en Twitter. "Rook is nooit goed voor de gezondheid", aldus de veiligheidsregio. Roetdeeltjes konden neerkomen in de omgeving, maar die konden met water weggespoeld worden.
Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De politie is aanwezig om onderzoek te doen, maar heeft op dit moment nog geen concrete aanwijzingen dat er sprake is van brandstichting.

Sjaak Haasnoot van de Veiligheidsregio Utrecht over de uitslaande brand in Mijdrecht.
Brand legt partycentrum Mijdrecht in de as (beelden zonder commentaar)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.