Makelaar: Goede hoop op verkoop Randenbroek

AMERSFOORT - Stadsmakelaar Margo de Groot is na de eerste open dag op Huize Randenbroek zeer tevreden. Het pand is in handen van de gemeente Amersfoort, maar die wil er al lange tijd vanaf. Eerdere verkooprondes leverden niets op, maar dit keer heeft de makelaar goede hoop dat er over enkele maanden een verkoopovereenkomst wordt getekend.
Op de open dag kwamen tientallen mensen af, onder wie nieuwsgierige buurtbewoners, maar ook potentiële kopers. De gemeente zegt dat er veel mogelijk is, ondanks dat er een bestemmingsplan ligt. Zo mag de nieuwe eigenaar in het pand gaan wonen, een restaurant beginnen of bijvoorbeeld een dansschool starten.
"Een potentiële koper moet wel van goede huize komen", zegt De Groot. "Het huis vraagt best wat aandacht, zeker aan de binnenkant. Het is een Rijksmonument dus het kan niet zomaar met wat Gamma-spullen worden aangepakt."
Het was de eerste open dag. Op 1 december en 8 december organiseert de gemeente opnieuw een open dag. Daarna hebben geïnteresseerden tot 8 februari 2016 om een bod uit te brengen. Totdat een nieuwe eigenaar gevonden is, wordt het pand anti-kraak bewoond.

ERFSTUK

Het huis is bewoond door bouwmeester en kunstenaar Jacob van Campen (1596 - 1657), die onder meer Paleis op de Dam ontwierp. Hij was Heer van Randenbroek en erfde de buitenplaats van zijn moeder en bouwde er nieuwe stukken aan. Hij woonde tot zijn dood in Amersfoort.
In de negentiende eeuw is de hofstede ingrijpend verbouwd, maar toen Amersfoort in 1957 eigenaar werd is het gebouw in de oude staat teruggebracht.

Makelaar: Goede hoop op verkoop Randenbroek

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.