Ajax-fans willen demonstreren in Utrecht

UTRECHT - Supporters van Ajax vinden het onbegrijpelijk dat ze op 13 december niet welkom zijn bij de uitwedstrijd van hun club tegen FC Utrecht. Ze hebben aangekondigd dat ze op de wedstrijddag in Utrecht gaan demonstreren tegen die beslissing.
Burgemeester Jan van Zanen heeft besloten om geen Ajax-fans toe te laten tijdens de altijd beladen wedstrijd in de Galgenwaard. Hij vreest anders dat hij de veiligheid in het stadion niet kan garanderen.
Supporters van Ajax snappen niet dat zij moeten boeten terwijl aanvankelijk de bedoeling was dat fans van FC Utrecht gestraft zouden worden.
Tijdens de vorige editie van FC Utrecht tegen Ajax zongen supporters van de thuisclub namelijk kwetsende liederen. De KNVB oordeelde dat de Bunnikside achter het doel voor straf tijdens de komende editie van het duel leeg moest blijven.
FC Utrecht stelde de fans van de bewuste tribune vervolgens wel in staat om kaartjes voor andere vakken te kopen. Volgens burgemeester Van Zanen is het daardoor erg lastig om de veiligheid in de Galgenwaard te garanderen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.