Kinderen verzinnen oplossingen voor klimaatprobleem

UTRECHT - Zestig Utrechtse basisschoolleerlingen presenteerden woensdag hun ideeën voor een beter klimaat. Ze deden dat voor een wedstrijd van de gemeente Utrecht, een week voor de grote VN-klimaattop in Parijs.
Van piano's die energie opwekken tot een douche-app die waterverspilling moet voorkomen. Alles kwam voorbij op de 21e verdieping van het Stadskantoor en de jury had een lastige klus om alle ideeën te behoordelen.
"Belangrijk is het idee wat er achterzit. Is het origineel? Wordt het ook goed gepresenteerd? En heel erg belangrijk: is het ook uitvoerbaar?", zegt Klaas van Egmond, professor in duurzaamheid en milieu aan de Universiteit Utrecht. Hij vormde samen met wethouder Lot van Hooijdonk en Jaarbeursdirecteur Rob van der Heyden de jury.
De winnaars zijn twee jongens die auto's willen vervangen door elektrische fietsen. Ze wonnen voor hun hele klas een dagje in museum NEMO.
Het winnende idee wordt vrijdag in het Spoorwegmuseum gepresenteerd aan een groep klimaatexperts die aanwezig zullen zijn bij de VN-klimaattop in Parijs volgende week. Lot van Hooijdonk zal ook naar Parijs afreizen.

Kinderen verzinnen oplossingen voor klimaatprobleem

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.