Politie onderzoekt brand bij de Kloosterhoeve in Harmelen

HARMELEN - De politie doet onderzoek naar de brand die zaterdagochtend uitbrak bij de Kloosterhoeve op de Kloosterweg in Harmelen. Daarbij werd een groot deel van het pand verwoest.
Het onderzoek vindt plaats omdat de brandweer geen oorzaak heeft kunnen achterhalen, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht.
Het vuur ontstond rond 03.40 uur op de eerste etage, waardoor in korte tijd de vlammen uit het dak sloegen en ook de zijkant van het pand in brand stond. De brandweer kon voorkomen dat de vlammen oversloegen naar andere delen van het dak.
Rond 07.00 uur werd het sein brand meester gegeven, maar er wordt nog wel nageblust. Op de begane grond heeft geen brand gewoed, wel is er veel water- en rookschade. Volgens een voorlichter van de brandweer waren er geen mensen meer in het pand. Een ambulance was uit voorzorg aanwezig.
Burgemeester Victor Molkenboer is rond 05.30 uur komen kijken om zich te laten informeren door de brandweer. Het pand werd onlangs nog gerenoveerd dankzij veertien lokale ondernemers.

Beelden van de brand bij de Kloosterhoeve in Harmelen
Eigenaar: We zetten de schouders eronder en willen zo snel mogelijk weer open

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.