Amersfoort rouwt om slachtoffers bliksemdrama

AMERSFOORT - In Amersfoort wordt gerouwd om Eva (21) en Belle (20), de twee slachtoffers van het bliksemdrama in park Randenbroek. De Amersfoortse vrouwen kwamen woensdagmiddag om het leven, nadat ze geraakt werden door de bliksem. In het Amersfoortse café De Lieve Vrouw waar Eva werkte, is een gedenkhoekje ingericht.
Veel meelevende Amersfoorters brengen een bezoek aan Randenbroek. Op de plek waar ze woensdag gevonden werden, zijn veel bloemen en tekeningen neergelegd.
Ook op sociale media, zoals Facebook, betuigen veel mensen hun medeleven aan de nabestaanden. De directeur van lyceum Amersfoortse Berg twitterde donderdagmorgen: "Met grote droefheid kennisgenomen van het noodlottige overlijden van Eva, oud leerlinge van onze school, en haar vriendin Belle."

DIERBAREN

Volgens burgemeester Bolsius van Amersfoort hebben de gebeurtenissen van woensdag veel indruk gemaakt: "Natuurlijk gaan de gedachten uit naar de nabestaanden die van het ene op het andere moment twee dierbaren moeten missen. Bijna niet voor te stellen," zo staat in een verklaring van de burgemeester.
Bolsius benadrukt dat dat zijn gedachten ook uitgaan naar de mensen die woensdagmiddag in het park waren: "Ze zijn door slachtofferhulp al begeleid en we zullen ze blijven begeleiden. Dat is ook de taak die we als gemeente maar ook als overheidsorganisatie hebben. Mensen begeleiden, uiteraard ook de slachtoffers identificeren. En heel stil zijn met elkaar."

Bloemen en tranen bij de boom waar de bliksem insloeg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.