Ophef over hondenuitlaatplek Woerden

© RTV Utrecht
WOERDEN/WOERDEN - In Woerden is ophef ontstaan over een hondenuitlaatplek in de wijk Snel en Polanen. Hondenbezitters zijn blij met de speciale plek voor hun viervoeters, maar de buurt moet er niets van weten.
De gemeente plaatste begin dit jaar een hek rond een grasveldje speciaal voor mensen met een hond, maar dat leidde tot veel protest. Buurtbewoners noemden de plek lelijk en onpraktisch.

GEVAARLIJK

Buurtbewoner Gerard Sengers woont aan de Boekentuin. Het grote hek ontsierde zijn zicht en leidde bovendien tot gevaarlijke situaties. "Als er nou brand uitbreekt, zoals een jaar of twee a drie geleden ook is gebeurd, dan had de brandweer er niet bij kunnen komen." De gemeente besloot na alle protesten uit de buurt de omheining weg te halen.
Voorzitter Els Boerhof van de Klankbordgroep Hondenbeleid vindt het jammer dat er geen fatsoenlijke plek meer in de wijk is waar honden uitgelaten kunnen worden. "Mensen hebben plezier van hun hond, vragen er zelf om en betalen hondenbelasting. Dan mag je daar best wel faciliteiten voor leveren."

KLAPPEN

De ruzie tussen hondenbezitters en een buurtbewoner liep zelfs zo hoog op dat er klappen vielen. Inmiddels is de rust weer enigszins teruggekeerd in de buurt. De gemeente is bezig met een nieuwe locatie voor een omheind uitrenveld.
Het probleem met uitrendveldjes speelt overigens ook op andere plekken in de gemeente. De wethouder konigde eerder aan een hondenuitrenveld in Harmelen te schrappen en een veld in het Woerdense Schilderskwartier te verplaatsen.

Ophef over hondenuitlaatplek Woerden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.