Opnieuw MH17-rouwstoet door provincie Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - Over de A2 en A27 werden zaterdag aan het einde van de middag opnieuw stoffelijke resten van slachtoffers van de MH17-ramp overgebracht naar Hilversum.
Een toestel uit Oekraïne landde op Eindhoven Aiport. Daarna reed een rouwstoet met politiebegeleiding grotendeels door de provincie Utrecht. De eindbestemming is net als de vorige keren de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum, waar de identificatie van de slachtoffers van de vliegramp plaatsvindt.
Rijkswaterstaat en politie troffen maatregelen om een vlotte en waardige doorgang van de rouwstoet te garanderen. Weggebruikers op de route van Eindhoven naar Hilversum (A2 en A27) moesten rekening houden met extra reistijd. Tijdens het passeren van de rouwstoet werd het overige verkeer kort tegengehouden.
Nederlandse onderzoekers hebben de resten deze week gevonden in het rampgebied in het oosten van Oekraïne. Het team van defensie- en politiemedewerkers is daar om de repatriëringsmissie in april zo goed mogelijk voor te bereiden. Tijdens die missie moet de laatste overblijfselen van slachtoffers, persoonlijke bezittingen en brokstukken van het neergestorte vliegtuig worden geborgen.
Bij de crash van het toestel van Malaysia Airlines kwamen in juli vorig jaar alle 298 inzittenden om het leven. In het vliegtuig zaten 196 Nederlanders, onder wie ook veel inwoners van de provincie Utrecht. Op twee na zijn alle slachtoffers van de ramp geïdentificeerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.