Geldtransporteur Brink's vertrekt uit Nederland

HOUTEN - De Amerikaanse geldtransporteur Brink's trekt zich terug uit Nederland. Het bedrijf, met het Nederlandse hoofdkantoor in Houten, zegt woensdag dat het besluit is genomen omdat het de Rabobank is kwijtgeraakt als grootste klant.
Na het verlies van Rabobank als klant kondigde Brink's eerder dit jaar een grote reorganisatie aan in Nederland, waarbij honderden banen verloren zouden gaan. Dat stuitte evenwel op hevig verzet vanuit de vakbonden.
Het Nederlandse dochterbedrijf is nu verkocht aan een onafhankelijke stichting die de belangen behartigt van onder meer het personeel en de klanten. De Stichting Continuïteit Brink's Nederland mag de merknaam Brink's nog maximaal een jaar blijven gebruiken. Het is niet duidelijk wat de stichting van plan is.
De Rabobank zegde het contract met Brink's op omdat de Utrechtse bank samen met ING en ABN AMRO een eigen bedrijf voor waardetransport heeft opgezet: Geldservice Nederland B.V. (GSN).
Brink's had in 2014 in Nederland een omzet van 130 miljoen euro en maakt vermoedelijk 10 miljoen euro nettowinst, zegt het bedrijf. Brink's is een van de grootste waardetransporteurs in de wereld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.