Kerstdrukte bij Utrechtse slager

UTRECHT - Vlak voor de Kerst zijn het drukke dagen voor slager Peter-Paul van Bentum in Utrecht. De slager gaat deze dagen extra vroeg open en er wordt in zijn zaak tot 3 uur 's nacht doorgewerkt. En dat is niet voor niks want om acht uur 's ochtends staan de eerste klanten al in de winkel.
Van Bentum krijgt door zijn werk een uitstekend inzicht in de eet-trends van dit jaar. Deze Kerst lijken mensen chiquere gerechten als gevogelte en wild te verkiezen boven traditionelere maaltijden. Van Bentum: "De rollades daar zijn mensen een beetje op uitgekeken. Gourmetten gebeurt ook nog wel steeds maar ook wel wat minder. Omdat mensen niet meer zoveel uit eten willen ze thuis wat luxer eten."
Medelijden met de slager hoeven mensen niet te hebben want hij zegt met plezier een avond wat langer door te werken. "We zorgen dat er genoeg leuke dingen zijn. Genoeg te eten voor iedereen en dat we het gezellig houden met een muziekje op de achtergrond. Dan komen we de nacht wel door."

Kerstdrukte bij Utrechtse slager

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.