Lege geldautomaten door mogelijke staking Brink's

HOUTEN - Werknemers bij transportbedrijf Brink's in Houten dreigen met stakingen. Het personeel is boos over het uitblijven van een sociaal plan. Vakbond FNV zegt dat er nog wordt onderhandeld, maar begrijpt de stakingsdrang wel. Als bij Brink's het werk wordt neergelegd, kan dat zorgen voor lege geldautomaten rond Kerstmis.
Volgens FNV-bestuurder Meindert Gorter raakt het geduld van werknemers op. "De druk richting ons wordt opgevoerd. Ze zeggen: als jullie niet opschieten, doen we het zelf. Mensen zijn woedend." Gorter zegt dat hij een wilde staking bij de vestiging van Brink's in Rotterdam heeft kunnen voorkomen. Hij roept werknemers op niet zelf te gaan staken. "Dan is er geen bescherming, dus dat is niet wat we willen", zegt de vakbondsman.
Bij het bedrijf in Houten dreigt ontslag voor 600 van de ruim 1000 werknemers omdat het bedrijf de Rabobank als klant gaat kwijtraken. Momenteel onderhandelen vakbonden met Brink's over een compensatieregeling.
"Wat er nu ligt, is een habbekrats", zegt vakbondsbestuurder Meindert Gorter van de FNV. Als het Amerikaanse hoofdkantoor niet over de brug komt, zal de FNV de stakingen steunen. "We bereiden ons voor."
In een reactie laat Brink's weten niets te hebben gehoord over mogelijke stakingen. "We zijn in onderhandeling en hopen er samen uit te komen", zegt marketingmanager Albert Jan van Weij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.