Curatoren Halfords werken aan doorstart

UTRECHT - De curatoren van het failliete Halfords zijn in gesprek met meerdere partijen om de winkels open te houden. Voor sommige filialen komt een mogelijke doorstart te laat. Zo zal Halfords Kanaleneiland binnenkort de deuren definitief sluiten. Dat laat het Veenendaalse bedrijf weten.
Volgens een woordvoerder van Halfords zullen de gesprekken met de geïnteresseerde partijen tot zeker half november duren. Voor het personeel betekent dit nog enkele weken onzekerheid. "Niemand op de hele wereld kan nu al zeggen wat er met hun banen gaat gebeuren", aldus de zegsman van het bedrijf.
De curatoren houden de winkels wel zo veel mogelijk open. Tot vreugde van de vakbonden, die zeggen dat een overname dan makkelijker is. De woordvoerder van Halfords kon niet zeggen of de komende tijd meer verliesgevende filialen worden gesloten.
Halfords, met 536 mensen in dienst, werd begin oktober failliet verklaard. Het bankroet betreft de 102 eigen winkelvestigingen in Nederland en het hoofdkantoor in Veenendaal.
Het faillissement zou te wijten zijn aan veranderende marktomstandigheden en een moeizaam economisch klimaat. Verder heeft het bedrijf nog miljoenen euro's aan leningen uitstaan bij het beursgenoteerde MacIntosh, voormalig eigenaar van Halfords.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.