IJssalons komen vaker met winterse kost

PROVINCIE UTRECHT - Steeds meer ijssalons gaan in de winter over op echt wintervoedsel. Nu de tijd van ijsjes eten op het terras voorbij is, zoeken ijswinkels naar andere inkomstenbronnen en stamppotten en soepen blijken goed te werken. Die trend ziet de Vereniging van Ambachtelijk IJsbereiders en ook in Utrecht krijgt het seizoensaanbod navolging.
Eigenaar Auke Jager van IJssalon Schep in de Utrechtse binnenstad bijvoorbeeld. Hij moest iets verzinnen om de magere wintermaanden door te komen. Daarop sloot Jager een deal met Anneke Mulder die een restaurant op Papendorp uitbaat. Zij maakt elke dag verse winterkost die verkocht wordt in de ijswinkel in de binnenstad.
Ondanks de populariteit van stamppotten, staat de winterse kost niet garant voor een goede omzet. Drie jaar geleden sloot de winkel Stamppot to Go in Utrecht de deuren omdat er te weinig klanten kwamen.

IJssalons komen vaker met winterse kost

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.