Woerdense wethouder Van Tuijl struikelt over koopzondag

WOERDEN - SGP-wethouder Cor van Tuijl van Woerden heeft donderdag zijn ontslag ingediend. Van Tuijl schold een boete kwijt aan een winkelier die op zondag de deuren opende. Daarop kwam hij onder vuur te liggen.
Zowel binnen als buiten zijn partij ontstond een felle discussie over het kwijtschelden van de boete van de winkel Bont & Blauw. "De uitkomst van deze discussie is dat ik als handhaver de beleidslijn van de gemeentelijke handhaving heb doorkruist en daarmee het college alsmede mijn fractie van ChristenUnie/SGP in verlegenheid heb gebracht", schrijft hij in zijn ontslagbrief.
"Hierdoor is mijn geloofwaardigheid op een voor mij en mijn fractie aangelegen punt, de handhaving van de zondagsrust, dermate aangetast dat ik bij deze mijn ontslag als wethouder van de gemeente Woerden neem", aldus Van Tuijl.
De fractie ChristenUnie/SGP begrijpt de stap van Van Tuijl, maar is wel teleurgesteld. "Hier treedt iemand af die zich voor meer dan 100% inzette voor zijn taak als wethouder. Voor hemzelf niet makkelijk, voor ons een verlies. Wij respecteren zijn besluit en begrijpen dit ook". De fractie komt binnenkort met een nieuwe kandidaat.
De zondagsopenstelling is in Woerden al langer een punt van discussie. De eigenaar van Bont en Blauw dacht een maas in de wet te hebben gevonden door alleen Facebookvrienden toe te laten. Toch kreeg hij een boete van 750 euro, die uiteindelijk dus door Van Tuijl werd kwijtgescholden.

Item van 21 september over de actie bij Bont en Blauw

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.