Slachtoffers Nieuwegein maakten zelf einde aan hun leven

NIEUWEGEIN - De twee lichamen die vrijdag zijn gevonden in een portiekwoning in Nieuwegein, zijn van een man en een vrouw. Volgens de politie hebben de twee zichzelf van het leven beroofd.
De slachtoffers werden vrijdagmiddag aangetroffen in het huis van de man aan de Absterschans. De vrouw was bij hem op bezoek. De forensische opsporing was tot laat in de avond in huis bezig met het onderzoek.
De woning is onderdeel van een project voor beschermd wonen van Lister. Beide slachtoffers waren daar cliënt. In een verklaring zegt de zorginstelling dat er donderdag nog uitgebreid contact was met de twee. Toen Lister vrijdag geen contact met ze kreeg, gingen twee medewerkers ter plaatse kijken. Die vonden de lichamen van de man en vrouw.

ONDERZOEK

In een verklaring meldt Lister zeer ontdaan te zijn door het overlijden van beide cliënten. Intern onderzoek moet uitwijzen wat de aanleiding is van het tragische incident. "Als dat onderzoek daartoe aanleiding geeft, wordt er een melding bij de Inspectie voor de Volksgezondheid gedaan."
De instelling zegt dat er op dit moment geen reden is om aan te nemen dat er fouten zijn gemaakt in de begeleiding.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.