OM pakt Roemeen voor leiden mensenhandel Zandpad

UTRECHT/ALKMAAR - In Roemenië is de vermoedelijke leider van een mensenhandelbende opgepakt. De 28-jarige man zou een vrouw naar het Zandpad in Utrecht hebben gestuurd. Ook liet hij mogelijk vijf vrouwen naar andere prostitutiezones in Nederland brengen.
De verdachte is opgepakt op verzoek van het OM in Noord-Holland. Hij heeft volgens Justitie de vrouwenhandel gefaciliteerd en wordt niet verdacht van het persoonlijk uitbuiten van prostituees. De Roemeen is donderdag gehoord in een vooronderzoek en zit nog zeker 14 dagen vast.
Eerder veroordeelde de rechter in hetzelfde onderzoek zes mannen tot celstraffen van 1 tot 2,5 jaar. Zij zouden de zes vrouwen naar Alkmaar, Amsterdam en Utrecht hebben gebracht. De zaak kwam vorig jaar aan het rollen na een politie-inval in Alkmaar.
Toenmalig burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht sloot het prostitutiegebied aan het Zandpad vorig jaar, omdat hij er mensenhandel op grote schaal vermoedde. Al snel kwam er kritiek op zijn ingrijpen. De situatie van de prostituees zou juist zijn verslechterd nadat ze in de anonimiteit waren beland. Recentelijk stelde een universitair onderzoeker dat Wolfsen de omvang van mensenhandel aan het Zandpad had overdreven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.