Veel Ajax-fans in provincie Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - Inwoners van de provincie Utrecht zijn vooral fan van de voetbalclubs FC Utrecht en Ajax. Dat blijkt uit onderzoek van de regionale krant Tubantia, die in kaart bracht waar seizoenskaarthouders van alle clubs wonen.
Opvallend is dat inwoners van Montfoort en Woerden vaak voor Ajax kiezen, terwijl FC Utrecht geografisch gezien dichterbij is. Ook in Amersfoort, Soest, Baarn, Eemnes, Bunschoten en Veenendaal zijn meer mensen fan van Ajax.
Gemeente De Ronde Venen heeft ook een duidelijke voorkeur voor de club in Amsterdam. Zo kiest 91 procent van de seizoenskaarthouders in Abcoude voor Ajax. Omgerekend zijn dat 162 mensen.

FC UTRECHT

FC Utrecht is met name populair in de stad zelf en in buurgemeentes zoals Nieuwegein, IJsselstein, De Bilt en Stichtse Vecht. Ook in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en in Wijk bij Duurstede doen de Domstedelingen het goed.
Verder valt op dat er in Papendorp acht fans van Roda JC wonen. In Baarn hebben zestien mensen een seizoenskaart van Almere City FC en in Abcoude woont één voetbalfan die iedere thuiswedstrijd van het Maastrichtse MVV bezoekt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.