Wilco (5): "Ik werd wakker van grote lichten"

COTHEN - Er werden woensdag speurhonden en brandweer-duikers ingezet om Wilco Lagerweij uit Cothen te vinden. De 5-jarige was zich van geen kwaad bewust, hij lag in de schuur te slapen.
Wilco laat met trots zijn beste verstopplek ooit zien. "Hier sliep ik." Wilco wijst naar een stapel oud papier en karton in de schuur. "Ze gingen wel in het oud papier kijken, maar ze keken verkeerd."

VERDWIJNTRUC

Zijn verdwijntruc zorgde woensdagavond voor veel opschudding. Hulpdiensten waren massaal op zoek naar de 5-jarige jongen. Politie, brandweer en een duikteam rukten uit om de jongen te zoeken rondom de boerderij en op het erf van zijn ouders.
Burgemeester Tjapko Poppens komt met eigen ogen kijken hoe het met Wilco gaat en waar hij zich schuil hield. "Ik merk een enorme opluchting bij iedereen en Wilco is zeer uitgeslapen", reageert hij.

GROTE LICHTEN

Wilco vertelt de burgemeester dat hij uiteindelijk wakker werd van de grote lichten van de hulpdiensten. De jongen verliet zijn schuilplaats en liep op het erf de agenten tegen het lijf.
De politie was blij dat ze na uren zoeken zelf naar bed konden. Een tweede zoektocht is voorlopig niet nodig, verzekert Wilco. "Nee, dan word ik gek. Ook lag het helemaal niet lekker."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.