Ouderenfonds vaart wel bij Geer & Goor-effect

BUNNIK - Het Nationaal Ouderenfonds in Bunnik heeft er 2000 nieuwe vrijwilligers bij. De aanmeldingen stromen binnen door het RTL-programma 'Geer en Goor: Waarheen, Waarvoor'. Daarin vragen de kijkcijferkanonnen Gordon en Gerard Joling aandacht voor het Ouderenfonds.
"Geer en Goor hebben op hun geheel eigen manier opnieuw laten zien hoe schrijnend eenzaamheid en armoede is voor ouderen. Het Ouderenfonds helpt deze en álle andere ouderen in Nederland die het nodig hebben. Niet met grootste reizen, maar met kleine betekenisvolle uitjes en diensten zoals de BoodschappenPlusbus", vertelt Monique Wolfkamp van het Ouderenfonds.
Tijdens de laatste aflevering van het tv-programma wordt donderdagavond een sms-actie gehouden. Wie de komende tijd OUD sms't naar 4333 doneert 2,50 aan het Nationaal Ouderenfonds. Volgens Wolfkamp is er al meer dan 40.000 euro binnen. Gehoopt wordt op een verdubbeling. Meer dan 50 mensen, bedrijven of scholen startten een actie voor het fonds. Ook zijn duizenden Ouderenfondsarmbandjes verkocht.
Het Ouderenfonds gaat in navolging van het programma ook wensen van ouderen vervullen. "Niet in Dubai of Turkije, maar gewoon in Nederland."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.