CDA strijdt tegen 'overblijfboete' voor Utrechtse scholen

DE MEERN - Het CDA blijft strijden tegen de aanslag die scholen hebben gekregen vanwege een te hoge beloning voor overblijfouders.
Het gaat onder meer om vier katholieke basisscholen Vleuten en De Meern. Zij kregen onlangs een naheffing van in totaal 200.000 euro van de Belastingdienst. De fiscus vindt de vergoeding voor de ouders (10 euro per keer) te hoog en ziet hen daarom niet als vrijwilligers, maar als werknemers.
Het CDA vindt dat onbegrijpelijk en stelde Kamervragen aan staatssecretaris Wiebes. Hij zegt dat de scholen het van tevoren konden weten en blijft bij zijn standpunt. Het CDA vindt het antwoord teleurstellend en laat het er niet bij zitten.
"Wij vinden dat de staatssecretaris aan een aantal dingen voorbij gaat. Ten eerste wordt van overblijfouders tegenwoordig ook van alles geëist op bijvoorbeeld het gebied van EHBO-cursussen en anti-pest-cursussen en dergelijke. Ten tweede gaat hiermee dus een heleboel geld verloren dat voor het onderwijs bestemd was", aldus Kamerlid Rog Binnenkort gaat hij de kwestie opnieuw aan de orde stellen bij de begrotingsbehandeling van het ministerie van Onderwijs.
Baisschool Drie Koningen in De Meern liet onlangs weten dat de vergoeding is verlaagd van 10 per keer naar, 6,75 euro. Bijna de helft van de veertig overblijfouders stopte er vervolgens mee.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.