Tourliedzanger Blaudzun: Toch spannend, de hele wereld kijkt mee

UTRECHT - Het langverwachte Tour de France-lied van zanger en wielerfan Blaudzun heet 'Bon Voyage!'. Utrecht presenteerde het nummer van de Amersfoorter woensdag in Parijs met een bijbehorende animatiefilm, waarin de highlights van de stad naar voren komen. In de promotievideo is ook een rolletje weggelegd voor Blaudzun.
In het Palais des Congrès werd het volledige Tourparcours onthuld. Burgemeester Jan van Zanen presenteerde Utrecht als jonge, dynamische stad. Op 4 juli start de ronde in zijn gemeente met een individuele tijdrit.
Blaudzun: "Ik was ook uitgenodigd om erbij te zijn in Parijs, maar ik heb morgen verplichtingen in Duitsland en treedt vanavond met de single op in De Wereld Draait Door. Ik heb wel de liveuitzending op tv gekeken. Het was een spannend moment. De hele wereld kijkt toch mee. De Tour is een van de grootste sportevenementen ter wereld", zei Blaudzun woensdag tegen RTV Utrecht.
Blaudzun hoefde als wielerliefhebber niet lang na te denken toen hij de opdracht kreeg om het Tourlied te maken. "Of dit goed is voor mijn carrière? Daar ben ik niet zo mee bezig. Wat wel leuk is, is dat mensen die normaal nooit van Blaudzun zouden horen, dat nu misschien wel doen. In eerste instantie ben ik gewoon heel trots op wat we gemaakt hebben."

De Utrechtse Tourfilm met de single Bon Voyage! van Blaudzun

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.