Breukelse buurt houdt elektriciteitshuisje schoon

© Stedin
BREUKELEN - Een bijzonder initiatief in Breukelen, waar omwonenden een elektriciteitshuisje hebben geadopteerd en beschilderd. Nu het toch nog af en toe wordt beplakt, houden ze het zelf schoon.
Netbeheerder Stedin heeft door het hele land elektriciteitshuisjes staan en krijgt regelmatig het verzoek van omwonenden of ze een gebouw mogen adopteren. Stedin geeft graag toestemming, maar wel onder bepaalde voorwaarden.
"We willen dat duidelijk is dat het om een elektriciteitshuisje gaat, dat het van Stedin is en dat ons telefoonnummer zichtbaar is", zegt woordvoerder Harald Hanemaaijer. "Ook moet de sticker met daarop 'levensgevaarlijk' goed zichtbaar blijven."

BLOEMEN

Het Breukelse elektriciteitsgebouwtje staat langs de N402. De buurt beschilderde het huisje al een tijdje geleden. Een 72-jarige omwonende houdt het sindsdien scherp in de gaten. Toen de schildering onlangs beplakt bleek, pakte hij zelf borstel en water om het te verwijderen.
"Wij vinden het bijzonder, iemand met hart voor de omgeving", zegt Hanemaaijer. "Daarom hebben we hem hartelijk bedankt en een bos bloemen gestuurd voor de moeite."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.