Verjaardagspartijtje voor jarig station Baarn

BAARN - Baarn heeft zaterdag de 140e verjaardag van het station in het dorp gevierd. Het station kreeg in de ochtend een bezoekje van de oude trein 'De Blauwe Engel'.
De aankomt van de trein werd muzikaal omlijst door een dixielandband van muziekvereniging Crescendo. Verder was de koninklijke wachtkamer de hele dag geopend. De Historische Kring Baerne organiseerde een speciale tentoonstelling rondom het thema '140 jaar spoor'.
Het station in Baarn staat op de lijst van rijksmonumenten en werd in 1874 geopend. Na de aansluiting op de spoorlijn Amsterdam - Amersfoort ontstonden rond het station de 19de-eeuwse villawijken die zo kenmerkend zijn voor Baarn. Onder meer rijke Amsterdammers kwamen naar het kleine brinkdorpje en zorgden voor werkgelegenheid en een aanzienlijke bevolkingsuitbreiding.
Bijzonder aan het treinstation is de koninklijke wachtkamer. Koningin Juliana, prins Bernhard en hun kinderen maakten lange tijd gebruik van deze luxueuze ruimte als zij op de trein moesten wachten. De wachtkamer werd eerder dit jaar nog heropend na een flinke renovatie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.