Linda Voortman mag Kamer weer in na schorsing

UTRECHT - De Utrechtse politica Linda Voortman is maandag weer begonnen met werken. Het Tweede Kamerlid van GroenLinks keert terug na een maand schorsing.
Voortman mocht tijdelijk niet werken omdat ze met haar fractieleden had gesproken over de sollicitatieprocedure voor een nieuwe Nationale ombudsman. Die is vertrouwelijk en daarom kreeg de Utrechtse op de kop van haar fractievoorzitter Bram van Ojik.
De politica heeft de afgelopen weken gebruikt om onder meer werkbezoeken af te leggen, zegt ze. Voortman gaat ervan uit dat haar schorsing verder geen gevolgen heeft voor haar carrière.

VAN WOERKOM

Guido van Woerkom werd benoemd als Nationale ombudsman, maar hij trok zich terug vlak na zijn benoeming in juni als Nationale ombudsman. De oud-directeur van de ANWB kreeg veel kritiek op zijn uitspraken over Marokkanen. Voortman was een van de meest uitgesproken criticasters van Van Woerkom.
De namen van enkele nieuwe sollicitanten verschenen na Van Woerkom's vertrek in de media. Voortman ontkent deze vertrouwelijke informatie naar de pers te hebben gelekt. Een nieuwe Nationale ombudsman is er overigens nog steeds niet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.