Oppositie Utrecht: Plannen in begroting nog te vaag

UTRECHT - Coalitiepartijen VVD, D66, GroenLinks en de SP roemen de daadkracht van het Utrechts college van B en W, maar de oppositiepartijen zien dat toch anders. Maandag kwam het gemeentebestuur met de begroting voor 2015.
Oppositiepartijen PvdA en CDA vinden de begroting nog veel te vaag. "Plannen voor de zorg, de economie, voor veiligheid en verkeer zijn nog niet of nauwelijks uitgewerkt", zegt het CDA. "Terwijl juist met de grote veranderingen in de zorg die op 1 januari van kracht worden, duidelijkheid snel nodig is."
Het stadsbestuur wil de werkloosheid terugdringen door flink te investeren in een economisch fonds. De PvdA snapt niet hoe die investering tot meer banen kan leiden. "Er zijn geen tussendoelen of instrumenten benoemd", zeg de partij. Coalitiepartij D66 erkent dat en kijkt ook uit naar de uitwerking van het fonds.
Nieuwkomer Student & Starter is blij met de aandacht voor de werkgelegenheid, maar zegt dat de keuze om vooral aandacht te geven aan de werkvelden ict, onderzoek, logistiek en marketing en sales helemaal niet bij de talenten van veel Utrechters passen.
Coalitiepartij GroenLinks wil meer daadkracht op het gebied van duurzaamheid. "De duurzaamheidsparagraaf van Utrecht is al ambitieus, maar wij willen dat duurzaamheid onderwerp wordt van alle gemeentelijke activiteiten."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.