Scholen Vleuten en De Meern verlagen overblijfvergoeding

VLEUTEN/DE MEERN - Stichting R.K. Basisscholen Vleuten, De Meern, Haarzuilens heeft de vrijwilligersvergoeding voor overblijfouders verlaagd. De stichting moest onlangs 200.000 euro aan de Belastingdienst betalen als naheffing op de vergoedingen omdat die te hoog waren.
Hiervoor was de vergoeding per ouder tien euro per overblijfbeurt maar de maximaal toegestane belastingvrije vergoeding voor vrijwilligers is 4,50 euro per uur. Voor een overblijfbeurt mogen de scholen anderhalf uur rekenen.
In september 2013 kreeg de schoolstichting met vijf vestigingen te horen dat ze 200.000 euro moest betalen als naheffing op de vergoedingen die tussen 2008 en 2013 zijn uitbetaald aan ouders die meehielpen op scholen in Vleuten, Vleuterweide, De Meern en Veldhuizen.

RISICO

Omdat de stichting tot een schikking wist te komen met de Belastingdienst, besloot ze volgens voorzitter Jeroen Hoogerwerf om af te zien van een rechtszaak. "We wilden het risico om te verliezen niet nemen. Dan hadden we alsnog het gehele bedrag en de kosten voor de rechtszaak moeten betalen."
Door de verlaagde vrijwilligersvergoeding zijn er ouders afgehaakt als overblijfhulp maar van een tekort aan vrijwilligers is volgens de school geen sprake.
De aanslag voor zes scholen van de Vereniging Vechtstreek en Venen is na protest verlaagd van 300.000 naar 140.000 euro. Maar het schoolbestuur daar legt zich niet bij de situatie neer en stapt wel naar de rechter.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.