Groene energieprojecten uit regio maken kans op 10.000 euro

PROVINCIE UTRECHT - Vier projecten in de provincie Utrecht maken nog kans op de Duurzaamheidsprijs 2014. Het gaat om onder meer twee projecten in Utrecht en eentje in Veenendaal.
De finalisten maken kans op een geldbedrag van 10.000 euro voor de uitvoering van hun project. De duurzaamheidsprijs is een initiatief van het Netwerk Utrecht2040 en is in het leven geroepen omdat Utrecht in 2040 klimaatneutraal wil zijn.
Genomineerd zijn onder meer de Energieambassadeurs. Dit zijn Utrechters die samen duurzame energie opwekken en dit willen delen met buren. Ook uit Utrecht komen de studenten van de Hogeschool Utrecht die in het One Stop Shop Atelier manieren bedenken om woningen te renoveren zonder dat dit stroom kost.
Bij het "Wel de lusten niet de lasten"-project proberen verschillende bedrijven woningen 80 procent energiezuiniger te maken en ook dit project maakt kans op de prijs.
Tenslotte zijn in Veenendaal de bewoners van appartementencomplex 't Kofschip genomineerd voor de manier waarop zij de handen ineen hebben geslagen om op langere termijn energie te besparen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.