Woerden kapt 450 gevaarlijke bomen

WOERDEN - In Woerden moeten de komende maanden met spoed zeker 450 bomen worden gekapt. Ook is er haast geboden bij het snoeien van nog eens 5000 bomen. Volgens de gemeente vormen de bomen een gevaar voor de verkeersveiligheid en moeten ze nog voor de winter onder handen worden genomen.
De boomproblemen kwamen aan het licht tijdens een schouw waarbij medewerkers van de gemeentelijke groenvoorziening en boomspecialisten samen een grote inspectieronde liepen. De gevaarlijke bomen staan niet alleen in Woerden zelf, zo zegt de gemeente, maar ook in het buitengebied.
Het neerhalen, snoeien en herplanten van jonge bomen kost de gemeente volgens een voorlopige schatting rond de zeven ton. Met zo'n hoog bedrag was vooraf geen rekening gehouden. De gemeenteraad is inmiddels geïnformeerd over de boomproblemen.

COMMUNICATIE

Eind 2013 moesten door de gemeente ook al 131 bomen worden omgehakt na een zware storm. Destijds was het verwijt van veel Woerdenaren dat er door de gemeente slecht gecommuniceerd werd over de kap. De gemeente wil dat nu beter doen, maar wijst er op dat de betere berichtgeving de bomen niet kan redden.
Met de kap van de 450 bomen wordt Woerden geen boomloze gemeente. Op het grondgebied van Woerden staan er namelijk rond de 30.000 . De gemeente probeert zoveel mogelijk oude, zieke of gevaarlijke bomen te vervangen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.